Skip to main content

Έχεις μαλλιά που φριζάρουν και θέλεις να καταπολεμήσεις το ενοχλητικό φαινόμενο, με τρόπο εγγυημένα αποτελεσματικό; Είσαι στο κατάλληλο σημείο. Παρακάτω θα μάθεις, ότι υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσεις μια νέα καθημερινότητα για τα μαλλιά σου, με διάρκεια και άμεσα ορατό αποτέλεσμα.

Μαλλιά που φριζάρουν: Πού οφείλεται αυτό το συχνό φαινόμενο

Τα σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι, κατά μέσο όρο, οι τύποι μαλλιών που καλούνται να διαχειριστούν συχνότερα το φριζάρισμα των μαλλιών.

Oι αιτίες που προκαλούν το φριζάρισμα στα μαλλιά:

1. Δεν ενυδατώνεις τα μαλλιά σου με τα κατάλληλα προϊόντα: Τα μαλλιά που φριζάρουν κάνουν ουσιαστικά έκκληση βοήθειας. Διψούν για βαθιά ενυδάτωση. Απόφυγε να χρησιμοποιείς προϊόντα με θειικά άλατα που αφυδατώνουν και καταστρέφουν τα μαλλιά σε βάθος χρόνου.

Χρησιμοποίησε πάντα conditioner (ή μάσκα εντατικής ενυδάτωσης) που σου έχει υποδείξει ο επαγγελματίας που εμπιστεύεσαι και ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σου.

2. Τα μαλλιά σου απορροφούν την εξωτερική υγρασία: Τα μαλλιά είναι «σφουγγάρια». Επηρεάζονται από τις εξωτερικές συνθήκες, όπως είναι η υγρασία.

Αν δεν είναι ενυδατωμένα και η υγρασία εισχωρήσει στο εσωτερικό της τρίχας, τότε το φριζάρισμα είναι αναπόφευκτο. Η έλλειψη υγρασίας στις τρίχες σημαίνει ότι τα μαλλιά, προκειμένου να ενυδατωθούν, αναγκάζονται να απορροφήσουν την εξωτερική υγρασία για να πετύχουν τον στόχο τους.

3. Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι στεγνά: Το βούρτσισμα σε στεγνά μαλλιά είναι ο καλύτερος φίλος του φριζαρίσματος. Προτίμησε να χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα και έχεις βάλει ένα ενυδατικό leave-in προϊόν.

4. Λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα: Με το καθημερινό λούσιμο, αφαιρούνται και τα φυσικά έλαια των μαλλιών. Έτσι, τα μαλλιά αφυδατώνονται, αποδυναμώνονται και φριζάρουν.

5. Έχεις φθαρμένες ή ξηρές άκρες: Τα μαλλιά που φριζάρουν είναι συνήθως μαλλιά που δέχονται υψηλές θερμοκρασίες από εργαλεία styling και δεν έχουν καλή σχέση με το κούρεμα. Σε συμβουλεύουμε να κουρεύεις τα μαλλιά σου (λίγο, μην ανησυχείς!) κάθε δύο μήνες.

Μαλλιά που φριζάρουν: 5 συμβουλές για να τα τιθασεύσεις μόνη σου στο σπίτι

Με τις παρακάτω συμβουλές, μπορείς να τιθασεύσεις τα μαλλιά που φριζάρουν, χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος.

1. Χρησιμοποίησε προϊόντα μαλλιών κατά του φριζαρίσματος: Σίγουρα, τα προϊόντα κατά του φριζαρίσματος μπορούν να έχουν υψηλές αποδόσεις αν είναι ποιοτικά. Σε συμβουλεύουμε να είναι προϊόντα που βρίσκεις αποκλειστικά σε κομμωτήρια και σου τα έχει υποδείξει επαγγελματίας. Στο δικό μας hair salon, Eleana Thanou Beauty Coach, προτείνουμε στους πελάτες μας τα Anti-Frizz προϊόντα της εταιρείας I.C.O.N που δεν περιέχουν θειικά άλατα και λειαίνουν αισθητά τα μαλλιά από το πρώτο κιόλας λούσιμο.

Υπάρχει μυστικό στην εφαρμογή των προϊόντων…

Το μυστικό κρύβεται στην ώρα που αφιερώνεις για να δουλέψεις πάνω στα μαλλιά σου το conditioner ή την μάσκα μαλλιών κατά του φριζαρίσματος. Είμαστε στη διάθεσή σου, για να σου δείξουμε τον τρόπο, αν επισκεφθείς τον χώρο μας για να τα δεις από κοντά και να μάθεις περισσότερα για τα συστατικά τους.

2. Μην τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα μετά το λούσιμο: Το σπάσιμο της τρίχας και το φριζάρισμα των μαλλιών είναι αναπόφευκτο αν -συστηματικά- τρίβεις τα βρεγμένα μαλλιά σου με την πετσέτα. Δίπλωσε τα μαλλιά σου με την πετσέτα και άστην να απορροφήσει όλη την υγρασία για ώρα, χωρίς να κάνεις απότομες κινήσεις.

3. Πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε ενυδατικό προϊόν θερμοπροστασίας: Aυτή η κίνηση θα περιορίσει αισθητά το φριζάρισμα μετά το στέγνωμα των μαλλιών σου.

4. Κοιμήσου με μεταξωτή μαξιλαροθήκη: Η μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι μια επένδυση. Προστατεύει τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του ύπνου, μειώνοντας την τριβή που προκαλεί το φριζάρισμα.

5. Στέγνωσε τα μαλλιά σου σωστά: Μην κρατάς το πιστολάκι πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής και σε υψηλή θερμοκρασία. Επίτρεψε στα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ως έναν βαθμό και μετά προχώρησε στο στέγνωμα αφού εφαρμόσεις λίγες σταγόνες από ενυδατικό λάδι.

Μαλλιά που φριζάρουν: Η λύση της επαγγελματικής θεραπείας

Στον χώρο μας, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα και την τεχνική που εφαρμόζουμε για την λείανση των μαλλιών.

Στις υπηρεσίες μας μπορείς να δεις (αναλυτικά εδώ) τις διαφορετικές προτάσεις μας, ανάλογα με τη διάρκεια και την ένταση του αποτελέσματος που θες να επιτύχεις.

Αν έχεις μαλλιά που φριζάρουν και δεν έχεις δοκιμάσει έστω μια φορά μια επαγγελματική θεραπεία κερατίνης, τότε είναι μια καλή στιγμή για να την δοκιμάσεις.

5 λόγοι που κάνουν περιζήτητη την θεραπεία κερατίνης

1. Αναδομεί τα μαλλιά χαρίζοντάς τους ανθεκτικότητα στη θερμότητα και τις εξωτερικές συνθήκες.

2. Κάνει τα μαλλιά πιο ελαστικά αναπληρώνοντας τα επίπεδα υγρασίας των μαλλιών.

3. Βοηθά στη θρέψη και την ενυδάτωση των μαλλιών, αφήνοντάς τα λαμπερά και ευκολοχτένιστα

4. Η υφή και η όψη των μαλλιών αλλάζει αμέσως ορατά. Τα μαλλιά γυαλίζουν!

5. Μειώνει κατακόρυφα τον χρόνο για το styling των μαλλιών.

Το μεγάλο όφελος που κάνει την θεραπεία κερατίνης τόσο δημοφιλή

Μα φυσικά η διάρκειά της! Σε αντίθεση με άλλες προσωρινές θεραπείες μαλλιών, η θεραπεία κερατίνης προσφέρει αποτελέσματα μακράς διάρκειας. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας και τη ρουτίνα περιποίησης, τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν για μήνες.

Ακόμα και όταν η θεραπεία σταδιακά εξασθενεί, θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας παραμένουν ευκολοχτένιστα, με μειωμένο φριζάρισμα και ενισχυμένη λάμψη.

Τι πρέπει να προσέξεις με την θεραπεία κερατίνης

Ζήτησε από τον επαγγελματία που θα εμπιστευτείς, να μην εφαρμόσει θεραπεία με φορμαλδεΰδη. Μια χημική ουσία που βλάπτει την υγεία και την ανάπτυξη της τρίχας. Επίλεξε έναν επαγγελματικό χώρο που εφαρμόζει θεραπεία κερατίνης με φυσική κερατίνη και φυσικά συστατικά.

Στον χώρο μας, εφαρμόζουμε θεραπεία χωρίς φορμαλδεΰδη, με ευεργετικά συστατικά για την τρίχα.

Leave a Reply